Meelelahutaja Sille-Kadri Simer: tööl ahistatud inimesed ei pruugi teada, kuhu pöörduda

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Taskuhäälingu stuudios on Sille-Kadri Simer.
Taskuhäälingu stuudios on Sille-Kadri Simer. Foto: Madis Veltman / Scanpix

Sille-Kadri Simer on üksikettevõtja, kes lahkus palgatöölt ja tegi hobist endale põhitöö. Ta on töötanud Eesti Noorteühenduse Liidu tegevjuhina ja restoranides vastutavatel ametikohtadel. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta enda uuest tööst ja karjäärimuutuse põhjustest.

Simer juhib populaarset naistejuttude taskuhäälingu saadet Tissident, esineb püstijalakoomikuna ja tegutseb pulmavanemana.

Soovides taskuraha teenida, asus ta tööle juba põhikoolis. Üks tema esimesi töökohti oli restoranis nõudepesijana. Hiljem sai ta ettekandjaks ning seejärel vahetuse vanemaks ja juhatajaks.

Ettekandjana sai ta sageli tunda klientidepoolset ahistamist – nii verbaalselt kui ka füüsiliselt. Kuid ta ei teinud ühtegi kaebust. «On töökeskkondi, kus käib ahistamine ja inimesed ei tea, kuhu pöörduda,» lausus Simer.

Kui Simer püstijalakoomikuna alustas, oli tal tõsine esinemisärevus. Algaja koomikuna üritas ta vahel ärevust alkoholiga maandada, kuid sai peagi aru, et sellest pole abi. «Alkohol võib tekitada rohkem ärevust,» ütles Simer.

Sellest, kuidas ta lavanärvist võitu sai, rääkis Sille-Kadri Simer taskuhäälingu saates.

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhib ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles