Ülemiste City arendaja võtab ehituseks 15 miljonit laenu

BNS
Copy
Linnaku uus Tervisemaja.
Linnaku uus Tervisemaja. Foto: Ülemiste City

Mainor Ülemiste tütarettevõte Öpiku Majad ning SEB ja Luminori panga sündikaat sõlmisid 15,4 miljoni euro suuruse laenulepingu, et rahastada linnakusse uue Tervisemaja rajamist.

Tervisemaja projekt läheb maksma 20,5 miljonit eurot. Ülemistele Sepapaja 12 kerkivale seitsmekorruselisele hoonele anti ehitusluba mullu detsembri lõpus, ehituse peatöövõtjaks on Fund Ehitus.

Hoone ehitus algab juba jaanuaris ning plaanitud valmimisajaks on juuli 2024, teatas Mainor Ülemiste börsile.

Tervisemaja uus hoone on projekteeritud koostöös What Ifiga, arhitektuurse lahenduse koostas Apex, sisearhitektuuri Studio Argus ning maastikuarhitektuurse lahenduse Tajuruum.

Vajadus veel ühe Tervisemaja järele

Valmiv Tervisemaja on Ülemiste linnakus juba teine, esimene maja avati 2020. aastal ja see käivitus edukalt. Uues Tervisemajas pakutakse patsiendile personaalmeditsiini, kirurgia- ja diagnostikateenust ning ennetus- ja taastusravi.

Valmiv seitsmekorruseline hoone on lamekatusega ja monoliitbetoonist ning selle netopind on 9450 ruutmeetrit. Hoone keskel on kõiki korruseid läbiv klaaskatusega aatrium, mille ümber kulgevad kaarjad trepid.

«Kõrge ootus ja kasvav vajadus teenuste järele on andnud kindlustunnet alustada ehitustegevusega samal ajal, kui paljud arendajad panevad keeruliste olude tõttu projektid pausile,» märkis Mainori juhatuse esimees Kadi Pärnits pressiteates.

SEBi ja Luminoriga koostöös on Mainor Ülemistel valminud ka kogu Öpiku kvartal. Pangad rahastavad Öpiku kvartali ja Tervisemaja arendust 79,5 miljoni euroga.

Mainor Ülemiste on Mainori tütarettevõte, mille põhitegevus on Ülemiste City ärilinnaku arendamine. Linnaku 36 hektaril on välja ehitatud 167 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda. Linnakus asub ligi 500 ettevõtet ning seal töötab, õpib või elab üle 14 000 inimese.

Ülemiste Cityt arendavad Mainor, Mainor Ülemiste ja Technopolis Ülemiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles