Meedia: Vene naftat segatakse Singapuris ja eksporditakse seejärel uuesti

PM Majandus
Copy
Naftatankerid Singapuris.
Naftatankerid Singapuris. Foto: ROSLAN RAHMAN

Singapuris tegutsevad firmad on hakanud massiliselt importima Vene naftat, et seda segada ja müüa kolmandatesse riikidesse sanktsioonide vältimiseks, kirjutab Bloomberg.

 

Nõudlus naftahoidlate järele Singapuris kasvab ajal, mil Venemaa kütust segatakse ja reeksporditakse ülemaailmselt. Linnriigis on mahutipinda hakatud ostma huvi ja kasumi suurenemise tõttu, mis tuleneb Venemaalt pärit odavate kütusetarnete segamisest teistest allikatest pärit saadetistega, mis aitavad varjata lasti päritolu. 

Singapur ei ole Venemaa nafta või naftatoodete importi keelanud, kuid saareriigis asuvatel finantsasutustel on keelatud rahastada või kaubelda Venemaa kaupade ja ettevõtetega.

Venemaalt Aasiasse suunduvate saadetiste suurenemine ja sõlmpunktide kasvav roll nende ümberjaotamisel võib lähinädalatel veelgi süveneda, kuna Euroopa valmistub 5. veebruaril kehtestama uusi sanktsioone Venemaa naftatoodete suhtes.

Naftaturu osalised jälgivad teraselt, kus Venemaa kütused, nagu näiteks bensiin ja kütteõli, leiavad kodu, kuna paljud Aasia riigid ei võta sanktsioonide suhtes karme seisukohti.

Kauplejad ja kütusetarnijad on praegu väga varmad tegutsema nafta ladustamise ja segamise alal, sest sellise tegevuse kasumimarginaalid on väga head, ütles Singapuris asuva laevakütuse konsultatsioonifirma Miyabi Industries vanem asepresident William Tan Bloombergile.

See on tingitud Venemaa kütteõli ja muude toodete, näiteks bensiini väga odavate tarnete kättesaadavusest, ütles ta. See stimuleerib suuresti nende väga odavate sordiliikide segamist segudeks, mida saab palju kallimalt edasi müüa riikidesse, kes on keelustanud Vene nafta impordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles