USA vahistas Vene krüptobossi väidetava rahapesu tõttu

Copy
Illustratsioon krüptorahadest.
Illustratsioon krüptorahadest. Foto: Dado Ruvic

USA ametivõimud teatasid kolmapäeval, et nad vahistasid Hiinas asuva krüptovahetuse Bitzlato omaniku väidetava rahapesu eest.

 

Hiinas Shenzhenis elav 40-aastane venelane Anatoli Legkodõmov peeti öösel Miamis kinni ja pidi päeva jooksul ilmuma linna kohtusse, teatas justiitsministeerium pressikonverentsil.

Ta peeti kinni tema rolli eest väidetavalt 700 miljoni dollari ulatuses ebaseadusliku raha ülekandmises, teatas ministeerium, osutades, et kurjategijad kasutavad börsi narkootikumidega kauplemise ja varastatud finantsteabe müümise pelgupaigana.

Kohtudokumentide kohaselt on Legkodõmov Hongkongis registreeritud Bitzlato enamusaktsionär, mis on reklaaminud ennast krüptovahetusena, kus kasutajatelt nõutakse ainult minimaalset isikutuvastust.

Bitzlato suurim tehingupartner oli anonüümne ebaseaduslik veebiturg Hydra, mille USA ja Saksamaa ametiasutused sulgesid eelmisel aastal. Hydra müüs ebaseaduslikke uimasteid, varastatud krediitkaardiandmeid, võltsitud raha ja võltsitud isikut tõendavaid dokumente, varjates asjaosaliste identiteeti krüpteerimise abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles