Venemaa suurim pank alustab tegevust annekteeritud Krimmis

Copy
Sberbanki logo.
Sberbanki logo. Foto: Martin Divisek

Venemaa suurim pank Sberbank teatas kolmapäeval tegevuse alustamisest annekteeritud Krimmis ning kontorite avamisest sel aastal, hoolimata Lääne sanktsioonidest seal tegutsevate firmade vastu.

«Sberbank on pannud kokku meeskonna ja alustab tööd Krimmi poolsaarel,» teatas pank, mille suhtes Lääs kehtestas seoses Ukraina sõjaga sanktsioonid. «Järk-järgult, 2023. aasta jooksul, avatakse panga kontorid.»

Hulk Vene suurfirmasid ja pankasid on Krimmis tegevuse alustamist Lääne sanktsioone peljates pikalt vältinud.

Sberbank teatas uudise ajal, mil maailma koorekiht on kogunenud Maailma Majandusfoorumile (WEF) Davosis, kus Vene delegatsiooni Ukraina-invasiooni tõttu kohal ei ole.

Panga teatel on esimesed automaadid juba paigaldatud ja esimesed kontorid avatakse poolsaare suuremates linnades, sealhulgas Sevastopolis, aasta esimeses pooles. Sevastopoli Moskva määratud kuberner Mihhail Razvožajev ütles, et elanikud on Sberbanki saabumist pikalt oodanud.

Läinud mais arvati Sberbank välja üleilmsest maksesüsteemist SWIFT, kuid panga väitel ei ole sanktsioonid selle tegevust mõjutanud. Sanktsioonid on kehtestatud ka panga juhile German Grefile.

Sberbankil on üle 100 miljoni kliendi, peamiselt Venemaal ja teistes endistes nõukogude maades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles