Koondamislaine Microsoft koondab majandusraskuste tõttu 10 000 töötajat

Copy
Foto: Mike Segar

Microsoft teatas kolmapäeval, et koondab lähikuudel 10 000 töötajat, kuna majanduslangus mõjutab jätkuvalt USA tehnoloogiagiganti.

Koondamised on vastus makromajanduslikele tingimustele ja klientide muutuvatele prioriteetidele, selgitas Windowsi operatsioonisüsteemi tootja regulatiivses avalduses.

Töökohtade kärpimine puudutab veidi alla viie protsendi töötajatest. Tuhandete töötajate koondamisest on teatanud ka Facebooki omanik Meta ning Amazon ja Twitter.

Veel hiljuti oli tehnoloogiatööstuses värbamislaine, mil ettevõtted püüdsid rahuldada oma toodete järsult kasvavat nõudlust, kuna inimesed töötasid kodus ja otsisid meelelahutust internetis koroonapandeemia ajal.

Vahetult enne koondamiste väljakuulutamist ütles Microsofti tegevjuht Satya Nadella koondamiste kohta, et keegi ei saa trotsida gravitatsiooni, Ta osutas kõrgele inflatsioonile, mis mõjutab majanduskasvu kogu maailmas. «Pandemia ajal oli kiirendatud kasv. Arvan, et me läbime täna faasi, kus see nõudlus hakkab mingil määral normaliseeruma,» lisas ta Davosi majandusfoorumil.

Microsofti avalduses USA väärtpaberi- ja börsikomisjonile märgiti, et kärped toovad kaasa 1,2 miljardi dollari suuruse kulu nende järgmises, 24. jaanuari majandustulemuste teadaandes.

«Oluline on märkida, et kuigi me kaotame mõnes valdkonnas ametikohti, jätkame palkamist olulistes strateegilistes valdkondades,» kirjutas Nadella kirjas töötajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles