Kaja Kallas kritiseeris Eesti Energia leppetrahvide süsteemi (4)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti Energia lähtub oma tegevuses pigem börsiettevõtte loogikast, kui mõistmisest, et ollakse elutähtsa teenuse osutaja.
Eesti Energia lähtub oma tegevuses pigem börsiettevõtte loogikast, kui mõistmisest, et ollakse elutähtsa teenuse osutaja. Foto: Konstantin Sednev

Tänases riigikogu infotunnis toodi taas välja, et kuigi Eesti Energia on riigiettevõte ja allub formaalselt riigiasutustele, siis leppetrahvide süsteemiga nöörib energiafirma rahvast.

Tänases riigikogu infotunnis küsis Tõnis Mölder (Keskerakond) peaminister Kaja Kallaselt, miks on nii, et Eesti Energia leppetrahvide süsteemiga inimeste pealt teenib.

Ta tõi välja, et mõni kuu tagasi lasi Eesti Energia inimestel fikseerida seitsmeks aastaks elektripaketi hinnaga 25 senti kWh kohta, aga täna pakutakse sedasama paketti juba 15 sendiga kWh kohta. Kui inimene aga paketti vahetada tahab, siis tuleb ette leppetrahv, mis Möldri sõnul ei ole mõnikümmend ega mõnisada eurot, vaid räägitakse juba tuhandetest eurodest ning temani on jõudnud teated ka 7500-eurostest leppetrahvidest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles