Eesti inimeste kontodelt võetakse petuskeemiga suuri summasid (2)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Politseinikud LHV panga ees. Eesti pangad näevad libalehtedega kurja vaeva. LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum soovitab inimestele tungivalt politseile teada anda, kui nad on kuriteo ohvriks sattunud.
Politseinikud LHV panga ees. Eesti pangad näevad libalehtedega kurja vaeva. LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum soovitab inimestele tungivalt politseile teada anda, kui nad on kuriteo ohvriks sattunud. Foto: Kristjan Teedema

Viimastel nädalatel on sagenenud libalehtede-pettused, millega inimestelt PIN-koode ja raha välja petetakse.

Postimehele teadaolevalt on levimas petuskeemid, mille ohvriks on langenud kümneid inimesi – kui palju, pole selge isegi mitte ametivõimudele, sest iga lugu politseisse ei jõua.

Skeem, mille üle paljud sotsiaalmeedias kurtnud on, aga mille vastu rohtu ei näi olevat, käib järgmiselt: inimene on enda meelest loginud korrektselt sisse internetipanka, teinud seal pangatoiminguid ja siis hiljem märganud, et tema kontolt on tehtud ülekanne mingi muu riigi panka. Kui veab, siis saab abi oma kodupangalt, aga teinekord on inimesed ise pidanud võtma ühendust selle riigi ja selle pangaga, kuhu makse laekus ja palunud see peatada. Kui kiiresti tegutseda, siis on saadud jaole, kui mitte, siis on raha läinud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles