Telia sulgeb sel aastal maakondade kaupa oma 3G-võrgu (1)

BNS
Copy
Telia.
Telia. Foto: Konstantin Sednev

Telia hakkab alates veebruarist maakondade kaupa sulgema oma 3G-võrku, millest vabanev võrguressurss suunatakse peamiselt 4G-võrgu tugevdamiseks ning seal kõne- ja andmeside kvaliteedi parendamiseks.

Telia tehnoloogiajuhi Andre Visse kinnitusel suuremat osa nende mobiiliklientidest 3G-võrgu sulgemine ei mõjuta, kuna enamik kliente kasutab mobiilset andme- ja kõnesidet peamiselt 4G-võrgus. Samuti laieneb pidevalt 5G-võrk.

Halvimal juhul tähendab see kliendile, et peale 3G-võrgu sulgemist ei saa ta enam oma telefoni kasutada.

Otsesemalt puudutab 3G-võrgu sulgemine kliente, kelle kasutuses on vaid 2G- ja 3G-võrgus toimiv mobiiltelefon. Halvimal juhul tähendab see kliendile, et peale 3G-võrgu sulgemist ei saa ta enam oma telefoni kasutada. Samuti tuleb tähele panna, et ka mitte kõik 4G- ja 5G-telefonid ei sisalda VoLTE tuge.

Infot VoLTE toe või selle puudumise kohta leiab seadme edasimüüja kodulehelt, seadme tootja kodulehelt ja seadme kasutusjuhendist. Vihje VoLTE toe olemasolu kohta annab telefon ise – enamiku telefonimudelite ekraani ülaservas on näha, mis võrku või tehnoloogiat seade kasutab: 2G, 3G, 4G/VoLTE või 5G.

Kõigile klientidele, keda 3G-võrgu sulgemine otseselt puudutab ja kes kasutavad ilma VoLTE toeta telefoni, saadab Telia SMS-teavituse koos vajaliku infoga. 

Telia 3G-võrgu sulgemine

28. veebruaril Läänemaal

31. märtsil Pärnu- ja Raplamaal

30. aprillil Harjumaal

31. mail Tallinnas

30. septembril Ida- ja Lääne-Virumaal, Hiiu- ja Saaremaal

31. oktoobril Viljandi-, Jõgeva- ja Järvamaal

30. novembril Tartu-, Valga-, Põlva- ja Võrumaal

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles