JÄRELVAADATAV ⟩ Erikomisjon arutab elektri varustuskindluse suurendamist (1)

PM Majandus
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab esmaspäeval avaliku istungi, kus arutab Saaremaa ulatuslikust elektrikatkestusest ajendatuna elektri varustuskindluse tagamist ning selleks võrgutasude kasutamist. Kell 13.15 algavat istungit saab jälgida Postimehe vahendusel. 

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul soovib komisjon teada, milliseid järeldusi on tehtud detsembris Eestit räsinud lumetormist, mis jättis Saaremaa päevadeks elektrita. «Ootame ülevaadet elektrivõrgu olukorrast ning sellest, mida on tehtud ja mida on plaanis teha elektri varustuskindluse parandamiseks eeskätt just maapiirkondades ja saartel. Muu hulgas soovime infot liinivõrgu ilmastikukindlamaks muutmise seisust ja selleks vajalikest investeeringutest, aga ka võrgutasudest laekuva raha kasutamisest laiemalt,» ütles ta.

Samuti soovib erikomisjon saada tema sõnul ülevaate elektrikatkestuste korral hüvitiste maksmisest. «Tänane olukord, kus elektrikatkestuse tõttu on nii ettevõtetele kui ka leibkondadele tekkinud reaalne majanduslik kahju ning selle eest õiglast hüvitist ei maksta, peab lähiajal muutuma,» ütles Mölder.

Erikomisjoni istungile on kutsutud majandus- ja taristuminister Riina Sikkut, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar, rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler Kaur Kajak, riigivara osakonna juhataja asetäitja Tarmo Porgand ja nõunik Kaupo Raag, Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm, Elektrilevi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kristi Reiland, Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, konkurentsiameti peadirektor Evelin Pärn-Lee, Eesti Linnade ja Valdade Liidu tegevdirektor Veikko Luhalaid, Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk ja riigikontrolör Janar Holm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles