Kindlustaja: möödunud aastal jäid autod harvemini tee peale

BNS
Copy
Maa sisse vajunud auto. Pilt on illustratiivne.
Maa sisse vajunud auto. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala / Scanpix

PZU Kindlustuse statistikast selgub, et möödunud aastal vajasid kliendid kindlustuse autoabi 3362 korral, aasta varem vajati autoabi 3454 korral. Enim vajatakse abi tehniliste rikete tõttu, auto käivitamisel või rehvi purunemisel.

Kõige enam, 1269 korral, vajati abi sõiduki tehnilise rikke tõttu. Sellele järgnes käivitusabi 640 ja rehvi tühjenemine või purunemine 493 juhtumiga, selgus PZU pressiteatest. 2021. aastal vajati tehnilise rikke tõttu abi 1193, käivitusabi 773 ja rehvi tühjenemise või purunemisega 478 korral.

«Käivitusabi vajaduse põhjuseks on kõige sagedamini auto tühi aku. Eriti halvasti mõjuvad akule lühikesed linnasõidud, kui generaator ei jõua seda piisavalt laadida. Seetõttu tasub just lühikesi sõite pigem vältida,» soovitas PZU Kindlustuse sõidukikahjude grupi juht Teet Järv.

Rehvi purunemise ja tühjenemise ennetamiseks tuleks Järve sõnul regulaarselt kontrollida aga rehvirõhku.

Talve ajal tuleb ette autoga lumme kinnijäämist. Nii näiteks vajasid PZU Kindlustuse kliendid detsembris 25 korral abi, et paksus lumes uuesti liikuma saada. Aasta varem detsembris oli selliseid juhtumeid ligi poole võrra enam – 45.

Järve sõnul on lumme kinnijäämise parim ennetus järgida ilmateenistuse soovitusi ja sõit edasi lükata. «Kui sõitu edasi lükata pole võimalik, siis tuleks auto kütusepaak täis tankida, kaasa võtta laetud mobiiltelefon ja riietuda soojalt,» lisas ta.

Autos peaks olema ka lumelabidas, millega saaks auto väiksemast hangest vajadusel ise välja kaevata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles