Riik annab hooldekodudele energiakuludeks miljon eurot

BNS
Copy
Hooldekodu. Pilt on illustratiivne.
Hooldekodu. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo allkirjastas reedel määruse, millega eraldatakse 102 hooldekodule energiahindade tõusu kompenseerimiseks kokku miljon eurot.

Toetuse suurus ühe hooldekodus elava inimese kohta on 60 eurot kuus, teatas sotsiaalministeerium.

Riisalo sõnul tõusevad hooldekodude kohatasud igal aastal ning paraku ei jää need puutumata ka praegusest elu kallinemisest. «Nii nagu on riik toetanud kodutarbijat, pakume talvisel kütteperioodil leevendust ka üld- ja erihooldekodude klientidele ja nende lähedastele hinnatõusuga hakkamasaamiseks,» kommenteeris minister.

«Juulist jõustub ka hooldereform, mis aitab kõigil hinnatud hooldusvajadusega klientidel endale keskmise pensioni eest hooldekodu kohta lubada. Niisamuti saavad kohalike omavalitsuste poolt toetatud ka väiksema pensioni, kuid lisaabivajadusega inimesed,» lisas ta.

Samuti on plaanis toetada ka majutusega erihoolekandeteenuste ehk kogukonnas elamise teenuse ja ööpäevaringse erihoolekandeteenuse pakkujaid kõrgete energiakuludega kaasnevate lisakulude katmisel tänavu 1. jaanuarist 31. märtsini. Sotsiaalkindlustusameti andmete järgi on mõjutatud sihtrühma suurus 3111 inimest, kes vajavad ööpäevaringset erihoolekandeteenust või kogukonnas elamise teenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles