JÄRELVAADATAV Milliseid uudiseid on riigil kaugtöö tegijatele?

Postimees
Copy
Kodukontoris tegutsemine võimaldab arvutitööd teha distantsilt.
Kodukontoris tegutsemine võimaldab arvutitööd teha distantsilt. Foto: Marko Saarm/Sakala

Sotsiaalministeerium tutvustab infotunnis kaugtöö ja töötervishoiuga seonduvaid seadusemuudatusi ning räägib kaugtööuuringust, mis võrdleb teiste riikide tava Eestiga. 

Tervise- ja tööminister Peep Peterson ja tööinspektsiooni uus peadirektor Kaire Saarep juhatavad sisse ürituse, kus tutvustatakse lähemalt seda, mida toob kaasa uuenenud kaugtöö regulatsioon ja kuidas seda ellu rakendada. Juttu tuleb ka sellest, kuidas on teistes riikides kaugtöö soodustatud ja mida meil sellest õppida.

Kaugtöö regulatsiooni muudatusi tutvustab sotsiaalministeeriumi töösuhete ja töökeskkonna osakonnajuhataja Seili Suder. Kats Kivistik ja Mart Veliste Balti Uuringute Instituudist tutvustavad analüüsi kaugtööd soodustavatest meetmetest teistes riikides ning nende rakendamisvõimalustest Eestis.

Veel selgitavad nad, mida tähendab terviklik töötervishoiuteenuse korraldus ja kuidas aitab töötervishoiuarstide käsitlusjuhend tervisekontrolli kvaliteedi ühtlustamisele kaasa.

Muudatusi tervisekontrolli regulatsioonis tutvustab sotsiaalministeeriumi töösuhete ja töökeskkonna nõunik Sandra Kuus. Töötervishoiuarstide käsitlusjuhenditest annab ülevaate töötervishoiuarst ja Eesti Töötervishoiuarstide Seltsi juhatuse esimees Karin Sarapuu.

Üritus lõpeb vestlusringiga, kus arutatakse, mida saab tööandja teha, et töötajad oleksid terved. Osalevad töötervishoiuarst Karin Sarapuu, toitumisspetsialist ja treener Ott Kiivikas, sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Ulla Saar, Eesti Ametiühingute Keskliidu esindajana Evelin Tomson ja Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles