Riigilaevastik alustas viimaks tööd

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Riigilaevastikku üle antud transpordiameti mitmeotstarbeline töölaev EVA 316
Riigilaevastikku üle antud transpordiameti mitmeotstarbeline töölaev EVA 316 Foto: Jaano Martin Ots

Sellest nädalast alustas tööd riigi veesõidukeid majandav riigilaevastik, mille tuumikpersonali kuulub kuus liiget, sealhulgas peadirektor Andres Laasma.

Majandus- ja taristuminister Riina Sikkuti sõnul aitab laevade koondamine ühtse juhtimise alla tagada, et riigi veesõidukid on võimalikult efektiivselt hallatud. «Seni on iga asutus planeerinud ja hallanud oma veesõidukeid iseseisvalt – see tähendab, et laevad olid tihti alakasutatud või seisid sadamas jõude. Edaspidi saame laevu ristkasutada ja tuua seeläbi püsikulusid alla,» selgitas minister.

«Riigilaevastiku meeskonna peamine ülesanne on organisatsiooni käivitamine,» sõnas asutuse peadirektor Andres Laasma. Täies mahus alustatakse 1. juulist. 

Peadirektorile lisaks nimetati eelmise aasta lõpus ametisse ka viis valdkondlikku juhti: planeerimise ja tehnilise halduse teenistuse direktor Neeme Muru, tugiteenuste teenistuse direktor Anu Angerjas, peajurist Katrin Andre, kvaliteedijuht Andro Kivistik ja personalijuht Elina Siimon.

Riigilaevastik tegeleb veesõidukite ja ujuvmärgistuse haldamise, jäämurdetööde pakkumise ning lootsiteenuse osutamise ja arendamisega. Põhieesmärk on majandada ning arendada riigile kuuluvaid veesõidukeid kuluefektiivsemalt ja kvaliteetsemalt.

Tähtis ülesanne on ka üleriigilise kontseptsiooni loomine, mis seni puudus. Üheks oluliseks sihiks on mehitamata veesõidukite ja nutipoide kasutuselevõtmine.

Asutusel on valmidus pakkuda teenuseid ka teistele – näiteks ülikoolidele veesõidukite tehnilise haldamise, arendamise ja mehitamise teenust, aga vajadusel ka riigile kuuluvate parvlaevade tehnilise haldamise toetust.

Riigilaevastikku koondatakse transpordiameti, politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, keskkonnaameti ning ASi Eesti Loots käsutuses olevaid alused. Järelevalve- ja korrakaitse jääb vastavate asutuste kohustuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles