Lukoil müüb Euroopa ühe suurema rafineerimistehase

Copy
ISAB rafineerimistehas Sitsiilias.
ISAB rafineerimistehas Sitsiilias. Foto: ANTONIO PARRINELLO

Vene naftahiid Lukoil teatas esmaspäeval, et on jõudnud kokkuleppele oma Sitsiilias asuva rafineerimistehase müümiseks Küprosel asuvale fondile ja ootab Itaalia valitsuse heakskiitu tehingule.

ISABi rafineerimistehast, mis on üks Euroopa suuremaid, ähvardas tegevuse lõpetamine, sest 5. detsembril jõustus ELi embargo Venemaa toornafta meritsi importimisele Ukraina sissetungi tõttu.

Seetõttu pani Rooma rafineerimistehase eelmisel kuul ajutise riikliku järelevalve alla, et vältida selle sulgemist ja tagada energiavarustus.

Lukoili eesmärk on müüa tehas ARGUS New Energy Fundi filiaalile G.O.I. Energy, mis on sõlminud kompleksi käitamiseks partnerluse kaubagigandi Trafiguraga. Lukoili teatel on tehing kavas lõpule viia märtsi lõpuks.

Rafineerimistehase suhtes kohaldatakse nn kuldse võimu eeskirju, mis võimaldavad Itaalia valitsusel kehtestada tingimusi riigi jaoks strateegilise tähtsusega kaupade ja teenuste ostmiseks.

Lukoili Sitsiilia tehase aastane rafineerimisvõimsus on 10 miljonit tonni toornaftat ja see varustab umbes 20 protsenti Itaalia vajadustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles