Põllumajandus-kaubanduskoda sai uue juhi

PM Majandus
Copy
Ants Noot.
Ants Noot. Foto: Jassu Hertsmann

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja uueks juhiks valiti valdkonda hästi tundev endine maaeluministeeriumi kantsler Ants Noot, kes on ühtlasi ka Maaülikooli nõukogu esimees.

Noot alustab Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimehena tööd 16. jaanuarist. Noot lubas juhina jätkuvalt koja liikmete huvide eest seista. «Kõige suurem huvide eest seismise võimalus on osaleda aktiivselt põllumajanduspoliitika kujundamise protsessis, nii ELi kui Eesti tasandil. Siin tuleb kindlasti kasuks minu varasem kantsleriks olemise kogemus,» lubas ta.

Teiseks suureks ülesandeks peab Noot koja liikmeskonna suurendamist. «Praegu on palju maamajandus- ja põllumajandusettevõtjaid, kes ei kuulu ühtegi organisatsiooni, kuid kelle hääl võiks suuremalt kõlada,» sõnas ta.

Noot kinnitas, et põllumajandusvaldkonna suureks teemaks on rohepöördega seotud väljakutsed. «Eesti on võtnud kohustuse maa- ja metsakasutuse valdkonnas (LULUCF) saavutada täiendav 2,5 mln tonni suurune süsiniku sidumise eesmärk aastaks 2030. Eesmärk on küll teada, aga mil viisil see eesmärk saavutatakse, on ebaselge. Rakendusmeetmeid välja töötades on ülioluline, et ei kannataks põllumajanduse ja toidutootmise konkurentsivõime ja seeläbi ka Eesti toidujulgeolek,» selgitas Noot.

Viimased 15 aastat koda juhtinud Roomet Sõrmus pani 7. jaanuaril tähtajalise lepingu lõppedes ameti maha ja asub tegutsema väljaspool põllumajandussektorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles