Kallas: parem on, kui asi streigini ei jõua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik Transpordi Ametiühingus
Streik Transpordi Ametiühingus Foto: Peeter Langovits

Nii streik kui dialoog on Euroopa Komisjoni transpordivoliniku Siim Kallase sõnul ühiskondliku elu paratamatu osa. Kuigi võimalusel võiks dialoogi abil streike vältida.

«Mul on tegemist Euroopa transporditöötajate föderatsiooniga, kellega oleme leidnud töise kontakti. Pakkusime välja lennujaamapaketi, mille puhul oli ametiühingutel väga teravaid hirme, millest peab ka aru saama,» kommenteeris Kallas streigilainet tööandjate keskliidu aastapäevakonverentsil «Tuulelohe lend».

«Inimesed tahavad, et muutustel ei oleks nende jaoks katastroofilist mõju. Ka enne kokkulepet ähvardati meid streigiga, aga jõudsime kokkuleppele ja streiki ei tulnud,» rääkis Kallas ja lisas, et streigi näol on tegemist siiski äärmusliku vahendiga ning võimalusel tuleks seda vältida.

Selle jaoks on oluline pidada dialoogi, mis peaks aga olema kahepoolne. «Streik on viimane relv töövaidluses, eriti transporditöötajate streik, seda ma võin öelda, sekkumata hinnangutesse Eesti sotsiaalse dialoogi kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles