Käes on soodne aeg üüri alla kaubelda

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikuulutus.
Üürikuulutus. Foto: Peeter Langovits
Müügitehingute vähesuse tõttu üüriturule jõudnud suur hulk kortereid tõi peo üürilevõtja õuele - hindu saab senisest enam alla kaubelda.

Üürnik Risto rääkis Äripäevale, et temal õnnestus Tallinnas Majaka piirkonnas asuva 40-ruutmeetrise korteri üürihind möödunud nädalal 4300 kroonilt 3000 kroonile kaubelda. «Jutu käigus ütlesin korteriomanikule, et lähen parasjagu vaatama tema korteriga sarnast korterit, mille üürisumma on 3000 krooni. Lõpuks sobis see hind ka omanikule.»

ERI Kinnisvara tegevjuhi Andres Tederi sõnul langevad hinnad igas piirkonnas ja üürnik võib korteri saada varasemast kuni veerandi võrra odavamalt.

Uute korterite lisandumine turule lubab ennustada, et kauplemisruumi tuleb aina juurde. Näiteks portaalis City24 kasvas eelmisel nädalal korterite üüripakkumiste hulk saja võrra päevas, ulatudes reedeks üle 4800. See on viimaste aastate kõrgeim näitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles