Suur kokkuhoid Twitteris: töötajad toovad tualettpaberi kodunt kaasa (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Twitterist lahti lastud koristajad San Franciscos. Kõneleb linnapea London Breed.
Twitterist lahti lastud koristajad San Franciscos. Kõneleb linnapea London Breed. Foto: Annie Vainshtein

Pärast Twitteri ülevõtmist ütles Elon Musk, kes asus ka sotsiaalmeediaettevõtte tegevjuhi kohale, et ta «kärbib kulusid nagu hullumeelne.»

20. detsembril ütles Elon Musk: «See ettevõte on, nagu sa oleksid lennukis, mis lendab maa suunas, kusjuures mootorid põlevad ja kontrollseadmed ei tööta.»

Twitter on liikumas negatiivse rahavoo suunas, mis sel aastal ulatub kolme miljardi dollarini

«Seepärast olen ma veetnud viis nädalat, kärpides kulusid nagu hullumeelne,» ütles Musk eelmise aasta lõpus.

Nii lülitas ta ühe Twitteri andmekeskuse kolmest lahti serveritest, kirjutas The New York Times.

Lisaks andmekeskuse sulgemisele nõudis Musk harukontorite juhtidelt läbi rääkida renditingimused ja kui rendipindade omanikud sellega ei nõustu, lõpetada rendi maksmine.

Nii lõpetaski Twitter renditasude maksmise ettevõtte Seattle’i kontoris. Selle tulemusena lõpetati kontoris koristus- ja turvateenuste osutamine ning mõnel juhul olid töötajad sunnitud tooma kontorisse tualettpaberit ise, kirjutab päevaleht teemaga kursis olevatele allikatele viidates.

Ajakiri Fortune kirjutab, et detsembri alguses katkestasid koristajad pärast palgatõusu küsimist Twitteri peakorteris töö ilma hoiatamata. Väidetavalt vähendas Twitter koristamistööde mahtu.

Üks koristaja rääkis BBC-le, et on töötanud Twitteris kümme aastat, aga nüüd ütles Muski meeskond, et lõpptulemusena tema töökoht ei säili, sest robotid võtavad selle töö inimestelt üle.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles