Samsungi kasum kukkus kaheksa aasta madalaimale tasemele (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Samsung eile alanud Las Vegase elektroonokamessil CES.
Samsung eile alanud Las Vegase elektroonokamessil CES. Foto: PATRICK T. FALLON

Lõuna-Korea elektroonikatööstusgigandi Samsung Electronics teatas eile, et eelmise kvartali kasum kukkus kahe kolmandiku võrra kaheksa aasta madalaimale tasemele, sest globaalmajanduse nõrgenemine põhjustas mikrokiipide hinna languse ning nõudluse kahanes ka elektroonikaseadmete järele.

Maailma suurima mikrokiipide, nutitelefonide ja telerite tootja sünge kasumiprognoos, mis on samal ajal ka globaalse nõudluse indikaator, annab ka vihje teiste tehnoloogiaettevõtete kvartalitulemuste kohta.

Analüütikute sõnul langeb Samsungi kasum ka alanud kvartalis.

Ettevõtte eelmise kvartali kasum kukkus 69 protsenti 4,3 triljoni vonnini (3,2 miljardi euroni) võrrelduna 13,9 triljoni vonniga eelmise aasta samal perioodil. Tegemist oli Samsungi väikseima kvartalikasumiga alates 2014. aasta kolmandast kvartalist.

«Samsungi kõikidel äridel on kehvad ajad, eriti aga mikrokiipide ja mobiiltelefonide äril,» ütles Reutersile investeerimisfirma BNK Investment & Securities analüütik Lee Min-hee.

Eile avaldatud esialgsete majandustulemuste kohaselt kahanes kontserni käive ilmselt üheksa protsenti 70 triljoni vonnoni (52 miljardi euroni).

Samsungi lõplikud majandustulemused avaldatakse 31. jaanuaril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles