Tuntud kodukaupade kett sulgeb kauplusi ja koondab töötajaid (2)

Erkki Erilaid
Copy
Vaade Koduekstra kauplusele
Vaade Koduekstra kauplusele Foto: Koduekstra

Koduekstra sulgeb lähiajal neli poodi ja koondab 17 töötajat. Ülejäänud keti neliteist kauplust ja e-pood jätkavad tööd.

Kauplused suletakse umbes kuu aja jooksul, töötajad on koondamisteate juba kätte saanud.

Koduekstra OÜ juhatuse liikme Tõnu Lemsaare sõnul suletakse neli poodi – Viimsi, Nautica, Jõhvi Pargi ja Viljandi Centrumi keskuses. «Kaks lähevad sulgemisele seoses üürilepingu lõppemisega ja kaks poodi seoses muutunud turuolukorraga,» ütles Lemsaare. «Nelja poe peale peame koondama 17 inimest.»

Kodukaupade turgu mõjutavad tema sõnul langenud ostujõud ja aeglasem palgakasv. «Samuti on konkurents tihenenud nii tavapoodide kui ka e-poodide turul. Taastunud ei ole ka turistide vood koroonapandeemia eelsele tasemele,» selgitas Lemsaare.

Tema kinnitusel jätkavad ülejäänud neliteist kauplust ja e-pood tavapäraselt tööd. Töötukassat pole ettevõte koondamistest veel teavitanud.

Koduekstra OÜ alustas Eestis kodu- ja majapidamiskaupade müüki 1998. aastal. Ettevõte 2021. aasta käive oli Krediidiinfo andmetel 7,3 miljonit eurot ja puhaskasum 14 000 eurot. Võrreldes 2020. aastaga vähenes käive 3 portsenti ja kasum 60 protsenti.

Töötajaid oli ettevõttel eelmise aasta septembri seisuga 119. Viimaste aastatega on töökohtade arv vähenenud umbes kolmandiku võrra ja alates 2019. aastast on suletud mitu kauplust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles