Rahvusvaheline firma tahab Eestis koondada kümneid töötajaid

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Nord Terminalsi kütusemahutid Paldiskis.
Nord Terminalsi kütusemahutid Paldiskis. Foto: Madis Veltman

Eestis tegutsev naftafirma Nord Terminals teatas, et kaalub kümnete töötajate koondamist.

Naftatoodete käitlemise ja ladustamise teenusepakkuja Nord Terminals (endise nimega Alexela Logistics, mille omanik on Puma Energy) teatas, et asub üle vaatama töötajate arvu. Põhjenduseks toodi, et töötajate arv peaks vastama ettevõtte suurusele. 

Võimalikud koondamised on tingitud terminale läbivate mahtude pikaajalisest vähenemisest Ukraina sõja ja kaasnevate sanktsioonide tõttu – Vene nafta impordi embargo ELi liikmesriikidesse ja rafineeritud Vene naftatoodete keeld Eestis jõustusid mullu 5. detsembril.

«Otsus alustada konsultatsioone võimalike koondamiste üle sündis raske südamega, kuid turuolukord on Ukraina sõja ja detsembris jõustunud Venemaalt pärit naftatoodete sanktsioonide vältimatu tagajärg. Nord Terminals peab nõu ja teeb tihedat koostööd töötukassaga, et tagada õiglane ja nõuetele vastav protsess,» ütles Nord Terminalsi juhatuse liige Aarto Eipre.

Ettevõtte Paldiski ja Sillamäe terminalis väheneb töötajate arv ligikaudu 20 protsenti, mis tähendab 35–40 töökohta. Äriregistri andmetel oli ettevõttes mullu kolmanda kvartali seisuga tööl 172 inimest ning ettevõte teenis 12,7 miljonit eurot maksustatavat tulu.

Nord Terminals AS on viit energeetikavaldkonna transiiditerminali ühendav ettevõte, mille enamusaktsionär on Puma Energy kontserni (Trafigura) tütarettevõte. Nord Terminals AS tegeleb nafta- ja naftakeemiatoodete käitlemisega.

Eelmise aasta detsembris jõustusid Euroopa Venemaa-vastased sanktsioonid, mis keelavad Venemaa nafta sissetoomise Euroopa Liitu mereteid pidi. Järgmise sammuna keelatakse veebruarikuus Venemaa mootorikütuste sissevedu, Eesti tegi selle otsuse ära juba detsembrikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles