Reinsalu: taotleda tuleb Vene nafta hinnalae langetamist

BNS
Copy
Naftatanker Venemaal Nahhodka lahes asuvas Kozmino terminalis
Naftatanker Venemaal Nahhodka lahes asuvas Kozmino terminalis Foto: TATIANA MEEL

Välisminister Urmas Reinsalu ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et praegu Venemaa naftale kehtivat hinnalage tuleks veelgi langetada.

«See hinnalagi on töötanud, mingit kütusekriisi ülemaailmselt esile pole kutsunud see hinnalagi. Järelikult mõistlik on meil astuda samm ja taotleda, et seda hinnalage 60 dollarit barrel alandada, kuna tegelik Venemaa nafta hind on praegu madalam kui see hinnalagi,» rääkis Reinsalu.

Hinnalaes leppisid Euroopa Liidu riigid kokku mullu detsembris. Reinsalu sõnul hakatakse Eesti ja Poola ettepanekul hinnalage ka regulaarselt üle vaatama, kusjuures esimest korda tehakse seda jaanuari keskpaigas.

Lisaks hinnalaele on välisministri sõnul Eesti seisukoht, et lääneriigid peavad leidma õiguslikud võimalused hakata kasutama Ukraina toetamiseks külmutatud Vene varasid, sealhulgas Venemaa keskpanga reserve.

«Kui me vaatame proportsioone, siis on selgelt näha, et kogu läänemaailma eelmisel aastal antud abi on oluliselt väiksem, kui see vara, mis külmutatud on,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles