KARJÄÄRIPÖÖRE ⟩ Laternamatkade juht: Seewaldi matkal tuleb lugusid delikaatselt rääkida

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Laternamatkade juht Mihkel Reile.
Laternamatkade juht Mihkel Reile. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Laternamatkade juht Mihkel Reile on ettevõtja, kes tegeleb elamusmatkade ja jalgrattavõisluste korraldamisega. Ta on endine profijalgrattur, kes sõitis aastaid tagasi kodumaises profimeeskonnas Kalev Chocolate Team. Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» rääkis ta enda tööst matkajuhina ja meenutas sportlaskarjääri.

Üks Laternamatkade populaarsemaid ettevõtmisi on ringkäik Põhja-Eesti Regionaalhaigla psühhiaatriakliiniku alal, mida tuntakse ka nime all Seewald. See oli haigla kunagine nimi.

Haigla juhtkord pelgas esialgu, et matk võib patsiente naeruvääristada, kuid Reile veenis nad ümber, tegi neile ka näidismatka ja lubas, et kedagi matkadel halvustama ei hakata. «Seewaldi matkal tuleb teemasid delikaatselt käsitleda,» ütles Reile.

Matkal on käinud ka haigla endised patsiendid. «Meil on olnud inimesi, keda on sinna vilkuritega viidud,» lausus Reile. Laternamatkad toimuvad ka Murru vanglas, ning ka seal on matka külastanud endised asukad.

Reile rääkis ka noorena lõppenud profijalgratturi karjäärist ja dopingu tarvitamisest tippspordis. Tema sõnul pole dopingu tarvitamine alati üheselt mõistetav. Ta tõi näite, kuidas üks ravim, mida ta sportlasena tervislikel põhjustel kasutas, on praeguseks keelatud ainete nimekirjas.

Sellest, miks ta noorelt sportlaskarjäärist loobus ja hakkas täiskohaga ettevõtjaks, rääkis Reile lähemalt taskuhäälingu saates.

Postimehe taskuhäälingus «Karjääripööre» vestleme inimestega, kes on teinud oma tööelus suure muutuse – nad on lahkunud harjumuspäraselt töölt ja hakanud tegutsema uues valdkonnas. Räägime nende endisest ja praegusest tööst ja karjääripöörde põhjustest. Saadet juhtis ajakirjanik Aimur-Jaan Keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles