Tallinn hakkab ohtlikku Tondi ülesõitu ümber ehitama (1)

BNS
Copy
Tondi raudteeülesõit.
Tondi raudteeülesõit. Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet kuulutas välja Tondi eritasandilise raudteeülesõidu rajamise hanke ning ehitusega on kavas alustada veel sel aastal.

Pakkumisi saab esitada kuni 16. jaanuarini ning ehituse lõpptähtaeg on 19 kuud alates lepingu sõlmimisest.

Möödunud aasta kevadel tutvustas Kristiine linnaosa valitsus Tondi eritasandilise ristmiku projekti kogukonnale, et saada elanikelt tagasisidet. Nüüd on projekt valmis ja 27. detsembril kuulutati välja hange.

Rekonstrueerimise käigus ehitatakse Tondi tänava raudteeülesõit ümber ning rajatakse uus raudteealune läbisõit, mis muudab eelkõige kergliiklejate ja jalakäijate liiklemist oluliselt turvalisemaks. Tondi tänavat uuendatakse umbes 300 meetri ulatuses ja uuenduse saab Kotka tänava lõik Tondi tänavast kuni Tedre tänavani.

Lisaks projekteeritakse ja uuendatakse maa-alused tehnovõrgud, rajatakse LED-tänavavalgustus ning ülekäiguradade erivalgustus, ehitatakse välja kuni 3,5 meetri laiused kõnniteed ning uuendatakse ligipääs raudtee ooteplatvormile. Lisaks istutatakse üle 200 taime või puu.

Linnal on plaan ehitada raudteealuseid kergliiklejate tunneleid välja mitmes kohas, Tondi ristmik on neist esimene, ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles