Paet ettevõtjatele: ärge hoidke mune ühes korvis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet toonitas tänasel majanduskonverentsil «Tuulelohe lend», et eksportivatel ettevõtetel tasub lisaks lähiturgudele eksportida ka ida suunas, et majanduslanguse korral poleks kõik munad ühes korvis.

Ministri sõnul on oluline, et kui Euroopa Liidu liikmesriikide majandustel ei lähe enam kõige paremini, oleks Eesti ettevõtjatel veel teised võimalused eksportida idasuunal, riikidesse, kuhu majanduslangus pole veel jõudnud.

Praegu moodustab ELi liikmesriikide kaubavahetus 72 protsenti Eesti kogu kaebavahetusest. SRÜ riikide osakaal on 11,3 protsenti.

Paeti sõnul on aga progressi ärisuhetes Venemaaga näha. Möödunud aastal kasvas kaubavahetus riigiga 2,5 korda. Kümne aastaga on Vene ettevõtete investeeringud Eestisse suurenenud üheksa korda. Ministri sõnul prognoositakse ka olukorra paranemist tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles