Finantsinspektsioon trahvis Holm Banki omanikfirmat

Copy
Koosolek Finantsinspektsioonis. Pilt on illustratiivne.
Koosolek Finantsinspektsioonis. Pilt on illustratiivne. Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Finantsinspektsioon karistas OÜd Koduliising väärteo eest 21 000-eurose rahatrahviga, sest ettevõte ei edastanud inspektsioonile õigel ajal uuendatud finantsseisundi taastamise kava.

Koduliising kui Holm Banki emaettevõtja peab vastavalt seadusele üle vaatama finantsseisundi taastamise kava vähemalt korra aastas ning esitama selle finantsinspektsioonile. Kuna Koduliising seda kohustust oluliselt rikkus, pani ta finantskriisi ennetamise ja lahendamise seaduse kohaselt toime väärteo ja peab maksma trahvi 21 000 eurot, teatas finantsinspektsioon.

Maksimaalne karistuse määr juriidilisele isikule rikkumise toimepanemisel on 32 000 eurot. Koduliising võib otsuse vaidlustada seaduses sätestatud korras.

«Vastavalt seaduses ettenähtud kohustusele uuendab Holm panga emaettevõte OÜ Koduliising sarnaselt kõikidele krediidiasutustele igal aastal finantsseisundi taastamise kava. See dokument annab ülevaate tegevustest, millega tagatakse krediidiasutuse jätkusuutlik toimimine ka juhul, kui finantsseis peaks järsult halvenema. 2022. aasta dokument esitati Finantsinspektsioonile hilinemisega. Inspektsioon sisulisi puudusi selles ei tuvastanud,» teatas Holm panga tegevjuht Kaspar Kalvet.

«Oleme hilinemise põhjuseid analüüsinud ja tulevikus taolisi juhtumeid enam kindlasti ei esine. Meie äritegevuse keskmes on vastutustundlikkus ning seetõttu on läbipaistvus ja usaldusväärsus nii riiklike kontrollorganite kui ka Holmi hoiustajate ja laenuklientide silmis teema, milles me järeleandmisi ei tee,» lisas Kalvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles