Taani tähistab esimest aastat ilma pangaröövideta tänu sularaha hääbumisele

Copy
Taani kroonid.
Taani kroonid. Foto: FABIAN BIMMER / REUTERS

Taani oli esimest aastat ilma pangaröövideta, kuna viimastel aastatel on sularaha kasutamine vähenenud, teatas riigi finantstöötajate ametiühing.

 

Sularahatehingud on Põhjamaades praktiliselt muutunud tarbetuks, kuna taanlased kasutavad maksmiseks üha enam kaarte ja nutitelefone.

Taani pangatöötajate ametiühing tervitas teisipäeval uudist, et 2022. aasta on olnud ilma röövimisteta.

«See on lihtsalt hämmastav. Sest (röövimised) põhjustasid iga kord, kui (need) juhtusid, absoluutselt äärmuslikku pinget mõjutatud töötajatele,» ütles pressiesindaja Steen Lund Olsen oma avalduses.

Pangandussektori ühendus Finance Denmark ütles, et ainult umbes 20 pangakontoris üle kogu riigi on sularaha. Samuti on pangakontorite arv vähenenud 219 pangakontorilt 1991. aastal 56 pangakontorini 2021. aastal, teatas ta.

Ajakirjanduses märgiti, et sularaha väljavõtmine on Taanis viimase kuue aasta jooksul igal aastal vähenenud umbes kolmveerandi võrra.

2000. aastal registreeriti 221 pangaröövi, teatas Finance Denmark. Aastal 2021 oli neid vaid üks.

Esialgu pöörasid röövlid oma tähelepanu pangakontoritelt pangaautomaatidele, kusjuures 2016. aastal oli selliste rünnakute tipparv 18. Kuid ka need on tänu paremale järelevalvele ja tehnilisele kaitsele langenud nullini, ütles tööstusliit.

Finance Denmark ütles, et kurjategijad on viimastel aastatel pöördunud inimeste petmisele internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles