Kuld tõusis 6 kuu kõrgeimale tasemele ja prognoositakse tugevat 2023. aastat

PM Majandus
Copy
Kullakangid
Kullakangid Foto: David Gray

Kulla hind tõusis teisipäeva alguses kuue kuu kõrgeimale tasemele ja ennustatakse, et 2023. aastal on oodata edasist rallit, kirjutab CNBC.

Kulla hetkehind saavutas teisipäeval tipptaseme – veidi alla 1850 dollari troiuntsi kohta – ja kaupleb õhtuse seisuga 1835 dollari juures untsi kohta. USA kullafutuurid tõusid 0,9 protsendi võrra, 1842,80 dollarile.

Kulla hind on alates novembri algusest olnud üldjoontes tõusuteel, kuna turuturbulents, kasvavad majanduslanguse ootused ja keskpankade suuremad kullaostud toetasid nõudlust.

«Üldiselt näeme hinnasõbralikku 2023. aastat, mida toetavad majanduslanguse ja aktsiaturgude riskid – keskpankade intressimäärade võimalik tipp koos väljavaadetega, et dollar nõrgeneb ja inflatsioon ei naase aasta lõpuks oodatud alla 3-protsendisele tasemele –, mis kõik annavad tuge,» ütles Saxo Banki toorainestrateegia juht Ole Hansen.

«Lisaks sellele näib jätkuvat mitme keskpanga poolt eelmisel aastal täheldatud dollarist eemaldumine, kui kulda osteti rekordkoguses, mis loob turule pehme põranda,» lisas Hansen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles