Lõuna-Korea trahvib Teslat 2,1 miljoniga sõiduulatusega liialdamise eest (1)

Copy
Tesla logo.
Tesla logo. Foto: VICTORIA KLESTY

Lõuna-Korea konkurentsiamet teatas teisipäeval, et trahvib Teslat 2,85 miljardi woniga (2,11 miljoni euroga) selle eest, et nad ei teavitanud kliente asjaolust, et nende elektriautode sõiduulatus võib külma ilmaga väheneda poole võrra.

Korea Õiglase Kaubanduse Komisjon (KFTC) teatas, et ettevõte oli internetis liialdanud ja esitanud valeandmeid oma elektrisõidukite sõiduulatuse ja laadimiskiiruse kohta.

Samuti esitas Ameerika autotootja petlikke väiteid kütusesäästu kuluefektiivsuse kohta võrreldes bensiiniautodega, lisas komisjon.

KFTC andmetel väheneb Tesla elektrisõidukite sõiduulatus külma ilmaga kuni 50,5 protsenti võrreldes sellega, kuidas neid kohalikul, korea keelsel veebisaidil reklaamiti.

Tesla ei teavitanud ostjaid ka sellest, et «laadimistulemus varieerub suuresti sõltuvalt laadija tüübist, välistemperatuurist ja aku laetuse seisundist,» ütles reguleeriv asutus oma avalduses.

Samuti moonutas kütusesäästu hinnanguid see, et ei avalikustatud, kuidas elektrisõiduki laadimiskulu mõjutavad erinevad tegurid, näiteks laadimiskiirus ja valitsuse hinnaalanduspoliitika.

Regulaator määras muu hulgas täiendava 1 miljoni wonise (740 eurose) trahvi, kuna ei olnud piisavalt teavet tühistamispoliitika kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles