Kreeka võlavahetusega nõustus 86 protsenti investoreist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp
Kreeka lipp Foto: Priit Simson

85,8 protsenti Kreeka võlakirjade omanikest on nõustunud vahetusega, teatas Kreeka rahandusministeerium BBC vahendusel.

Ateenal oli vaja vahetuse osas nõusse saada 75 protsenti võlakirjade omanikest, et saada uut abipaketti, vahendab BBC.

Praegu on lauale pandud 172 miljardi euro jagu võlakirju, millest investorid peavad korstnasse kirjutama 74 protsenti.

Kuna välismaiste seaduste alustel emiteeritud võlakirjade omanikest on vahetusega nõustunud ainult 69 protsenti, on valitsus nende nõusse saamiseks pikendanud tähtaega 23. märtsini.

«Vabariigi nimel, soovin väljendada oma tänu kõigile võlausaldajatele, kes on meie ambitsioonikat reformiplaani toetanud ja jaganud Kreeklaste kannatusi selle ajaloolise ettevõtmise käigus,» kommenteeris võlavahetust Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos.

«Kreeka jätkab struktuursete reformidega ja rakendab ka edaspidi meetmeid, mida on vaja rahanduse kordaseadmiseks, see kõik peaks Kreeka viima jätkusuutliku kasvu teele,» lisas ta.

Euroopa Komisjoni majandusvolinik Olli Rehn on sel nädalal välja toonud, et ega enam paremat pakkumist ei tule ning kokkuleppele jõudmine on hädavajalik  euroala stabiilsuse jaoks.

«On väga oluline, et Euroopa on vabatahtliku võlavahetusejaoks kasutusele võtnud kõik võimalikud rahavarud ning selleks, et Kreeka paketiga saaks edasi minna, on kõikide osalus vajalik,»
Kreeka rahandusminister on mõista andnud, et ainuke alternatiiv võlavahetusele on pankrot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles