Leedu politsei saab BaltCapi abiga 22 miljoni euro eest uue peakorteri

BNS
Copy
BaltCap arendab 22 miljoni eurose PPP-projektiga Leedu politseile uue ametihoone.
BaltCap arendab 22 miljoni eurose PPP-projektiga Leedu politseile uue ametihoone. Foto: Baltcap

Baltikumi erakapitalifond BaltCap ning Leedu politseiamet sõlmisid eelmisel nädalal Šiauliai maakonna politsei peahoone ehitamise lepingu. Avaliku ja erasektori koostöös (PPP) rajatava arendusprojekti koguväärtus on 21,9 miljonit eurot.

BaltCapi taristufondi investeeringute juhi Marek-Andres Kautsi sõnul on Leedu politseimaja projekt BaltCapi jaoks juba mitmes sarnane avaliku ja erasektori koostööna valmiv ühiskondlikult oluline objekt.

«Leedu avalik sektor on tänu mitmele PPP-projektile ja vastavatele programmidele lõiganud viimastel aastatel olulist kasu sellest, et tänu erainvesteeringutele on objektid valminud kiiremini. Tempokalt kasvavate ehitushindade, kommunaalkulude ning intressimäärade tingimustes on hoitud kokku ka märkimisväärselt kulusid,» selgitas Kauts.

Šiauliai maakonna politseipeakorteri ehitamine on Leedu politseiameti jaoks neljas avaliku ja erasektori koostööprojekt. Šiauliai peahoone arendab BaltCapile kuuluv ettevõte Safe Community kolme aastaga, misjärel pakub hoonele hooldus- ja haldusteenuseid veel 12 aasta jooksul.

5200-ruutmeetrise pindalaga hoone ehitatakse 1,4 hektari suurusele maa-alale. Neljakorruseline peakorter mahutab 245 töötajat, parkimiskohti on peakorteri alal 270 autole, millest 49 on mõeldud külastajatele.

BaltCap arendab kolme Kaunase piirkonna kooli ning ka Vilniuses paikneva Leedu rahvusstaadioni projekti. Poolas on BaltCap arendanud nelja haridusvaldkonna ning tänavavalgustuse koostööprojekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles