Rahvuslik lennufirma on edukas, kuid Eestis talle kohta pole (3)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti rahvuslik lennufirma Nordic Aviation Group on küll majanduslikult edukas ja jõudsalt laienemas, kuid Tallinnast liinilende taastada ei kavatse.

Nordic Aviationi grupi kommunikatsioonijuht Toomas Uibo selgitas Postimehele, et ettevõte pakub teistele lennufirmadele teenust kaubamärkide Nordica ja Xfly all. Selle ülesandega tullakse toime jätkusuutlikult ning mõni päev enne aasta lõppu võib tõdeda, et 2022. majandusaasta tulemus on taas positiivne. «Lennundusgrupp töötab selle aasta algusest ühtse juhtimise all, mis on tõstnud märgatavalt organisatsiooni efektiivsust,» lisas Uibo.

Ta rääkis, et 2022. aasta on olnud nende jaoks laienemise aasta, mida jätkatakse ka 2023. aastal. Eesti lennunduskontsern tegutseb kaheksas riigis, annab tööd pea 650 lennundusspetsialistile ning värbab lähikuudel juurde mitusada uut kolleegi – peamiselt Saksamaal, Portugalis ja Skandinaavias. Samuti lisandub 2023. aastal  lennukiparki lennukeid ja üsna pea saadakse kätte kolm uue põlvkonna Airbus A320neo lennumasinat. «Lennundusgrupi visioon on olla esimene valik suurtele lennufirmadele, kes vajavad paindlikku ning kuluefektiivset lennuteenust,» ütles Uibo.

Väiksel tegijal pole Eestis lootust

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles