KOMMENTAAR Kuidas Savisaare kuvand minu karjäärivalikut mõjutas (1)

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Edgar Savisaar Kuku raadio stuudios
Edgar Savisaar Kuku raadio stuudios Foto: LIIS TREIMANN / Scanpix

Eile lahkunud Edgar Savisaar oli karismaatiline poliitik ja juht, kes mõjutas nii otseselt kui kaudselt paljude inimeste karjääri ja valikuid. Minul ajakirjanikuna on Savisaarega seotud karjäärilugu.

Ma olen Postimehe ajakirjanik. Ma pole ajakirjandust ülikoolis õppinud ja asusin selle tööle hiljuti, sest olen juba aastaid tundnud ajakirjanduse vastu elavat huvi. Ma töötasin varem kuus aastat Tallinna Keskraamatukogus, kus ma muu hulgas kirjutasin raamatutele arvustusi ning intervjueerisin kirjanikke ja muusikuid.

Minu huvi ajakirjanduse vastu sai alguse ülikooli esimesel kursusel infoteadust õppides. Huvi tekkimisel mängis suurt rolli Savisaare avalik kuvand. 2010. aastal kuulasin kodus koristamise taustaks Kuku raadio saadet «Linnatund». Külas oli toonane linnapea Edgar Savisaar ja vahetult enne saadet sai avalikuks info, et saatekülalist kahtlustatakse Venemaalt raha hankimises. Saade oli nii põnev ja haarav, et jätsin koristamise korduvalt pooleli, et saaksin paremini kuulamisele keskenduda. Savisaar põikles vastusest kõrvale, kuid ta tegi seda nii osavalt, et ajakirjanik sisulisi vastuseid ei saanudki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles