Börsil oli aadrilaskmise aasta

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Novembris alternatiivbörsile läinud ravimifirma J. Molneri aktsiapakkumist ei märgitud täis. Traditsiooniline kellahelistamise tseremoonia toimus ettevõtte labioris. Ekraanil juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner.
Novembris alternatiivbörsile läinud ravimifirma J. Molneri aktsiapakkumist ei märgitud täis. Traditsiooniline kellahelistamise tseremoonia toimus ettevõtte labioris. Ekraanil juhatuse liige Jason Grenfell-Gardner. Foto: Tairo Lutter

Nii nagu maailma aktsia­turgudel, oli ka Tallinna börsil suure languse aasta. USA aktsiaturgudel on lõppev esimene langusaasta pärast 2018. aastat ning suurima langusega aasta pärast 2008 finantskriisi.

USA aktsiaindeks S&P 500 on aastaga langenud viiendiku võrra, peamiselt tehnoloogiasektorit iseloomustav Nasdaqi koondindeks pea kolmandiku.

Ehkki Tallinna börsiindeks OMXT on aastaga langenud «vaid» 12 protsenti, ei tähenda see midagi rõõmustavat meie investoritele. Ka Tallinna börsil oli see esimene langusaasta pärast 2018. aastat, aga suurim langusaasta pärast 2011. aastat, mil börsiindeks kukkus tervelt 24 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles