Hoiu-laenuühistu: ministeerium jättis meile seaduseelnõuga tutvumiseks kõigest neli päeva (2)

BNS
Copy
Superministeeriumi hoone
Superministeeriumi hoone Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Tartu Hoiu-laenuühistu hinnangul on rahandusministeeriumi hoiu-laenuühistu seaduse muutmise eelnõu menetlemine vastuolus valitsuse poolt kinnitatud kaasamise hea tavaga ning ministeerium ei soovigi tegelikkuses ühistute ettepanekuid ära kuulata.

Rahandusministeerium esitas seotud osapooltele 27. detsembril kooskõlastamiseks hoiu-laenuühistu seaduse muutmise eelnõu ja seletuskirja. Oma seisukohad palus ministeerium esitada hiljemalt 2. jaanuaril.

Tartu Hoiu-laenuühistu heidab aga oma vastuses ministeeriumile ette, et esimest korda küsitakse asjaosaliste arvamust 17 lehekülje pikkusele eelnõule pühadevahelisel ajal, jättes arvamuse andmiseks formaalselt vaid neli tööpäeva. Sealjuures ei ole varem hoiu-laenuühistutele ühistu sõnul kõnealust seaduseelnõu näidatud ning ainus põgus tutvustamine toimus rahandusministri ja ühistute esindajate kohtumisel 13. detsembril, kus viimastele omapoolseks ettekandeks võimalust ei antud.

Praegune ministeeriumi poolt koostatud eelnõu tooks seadusena jõustumise korral Tartu hoiu-laenuühistu hinnangul kaasa hoiu-laenuühistute kui ühistegelise ettevõtluvormi hävingu Eestis. Ühistu on eelnõule vastu ning toonitab, et juhul, kui hoiu-laenuühistute tegevust soovitakse kuidagi täiendavalt reguleerida, peab selle kavandamine toimuma kooskõlas õigusaktide ning kaasamise hea tavaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles