Ilutulestikuvastane kampaania ähvardab Euroopa suurfirma pankrotti ajada (16)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Ilutulestik. Pilt on illustreeriv.
Ilutulestik. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Viimastel aastatel on igal pool Euroopas tehtud üleskutseid, loobuda aastavahetuse ilutulestikest, et loomi säästa. See on viinud Euroopa suurima tootja krahhi äärele.
 

Saksamaa pereettevõte Weco on Euroopa suurim pürotehnika tootja. Handelsblatt kirjutab, et koroonapiirangute tõttu ei saanud ettevõte sisuliselt kaks aastat oma toodangut müüa - aastavahetusel oli müük seadusega keelatud, et inimesed endale viga ei teeks ning haiglasse ei jõuaks - ning nüüdki peab ettevõte rinda pistma raketi-kriitikutega, kes eelistaksid, et ilutulestiku-traditsioon minevikku jääks.

Ettevõte pidi koroonameetmete tõttu sulgema 100 töötajaga tehase ning praegu on 3000 töötajaga ettevõte rahaliselt nii hapras seisus, et otsitakse investoreid, kes oma finantsiga tegijatele õla alla paneksid.

Samas kirjutab Bild, et sakslased ei kavatsegi pürotehnikast loobuda ja suletud tehas leidis uue elu. Nimelt otsustati Freibergi linnas suletud pürotehnika-tehases uus ärisuund avada. Ilutulestiku asemel hakati pakkuma paugutajaid lindude peletamiseks ja laevanduses kasutusel olevaid signaalrakette. Muutunud on veidi vaid tegijad ja nimi: Weco asemel teeb Freibergis pürotehnikat Feuerwerk Kultur Fabrik. Äri läheb nii hästi, et firma tahab endisele omanikule varsti konkurentsi pakkuma hakata ja taas ilutulestikurakettide tootmisega algust teha.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles