Kadri Simson: minu ülesanne oli, et Venemaa ei saaks meid maagaasiga manipuleerida (2)

Copy
Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson.
Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

Kuku raadio saates «Kahe vahel» andis aastalõpuintervjuu Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson. Tema sõnul ei tohi sattuda riikide liidrid surve alla, kus neil tuleks minna Moskvaga läbirääkimistele.

«Kõigepealt oli minu ülesanne, et Venemaa ei saaks maagaasi tarnetega meid manipuleerida. Ta loomulikult manipuleerib ja hinna suhtes oleme me valusas olukorras, aga meie maa-alused gaasihoidlad on täis. Me oleme senimaani kõik, mida Venemaa on tarnimata jätnud, kompenseerinud alternatiivsete tarnetega – olgu see siis torugaas Aserbaidžaanist või Norrast või LNG USAst,» lausus Simson.

Simsoni sõnul on nüüd kindel, et taastuvenergiaprojektid on mõttekad. «See aasta oli päikesepaneelide mõttes rekordaasta – 41 GW lisavõimsust päikesest. Itaalias on miljon tootjat ühendatud võrguga. Korraga saab igaüks aru, et natuke saab iseenda eest ja Ukraina toetuseks hoolt kanda, mõeldes, millised on minu võimalused vähendada gaasi tarbimist või asendada elektritarbimises gaasijaamast tulev elekter enda päikesepaneeliga katusel,» ütles Simson.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles