Intervjuu ⟩ Postkontorid hakkavad sulgemiste kõrval tagasi tulema (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Omniva juhatuse esimees Mart Mägi amstaffi tõugu Tormiga.
Omniva juhatuse esimees Mart Mägi amstaffi tõugu Tormiga. Foto: Sander Ilvest

Riikliku postifirma Omniva juhi, kirgliku margikoguja Mart Mägi sõnul ei loeta ajalehti enam uudiste saamiseks, mistõttu pole­ vat ühe kojukandepäeva kadumine teab mis traagika.

Mis saab perioodika kojukandest, kui lehtede ilmumist vähendatakse selle tõttu, et Omniva tõstab hindu?

Üks asi on perioodika kiirus. Äripäev lõpetas üldse paberlehe väljaandmise, Postimees ja Õhtuleht loobuvad esmaspäevasest lehest. Päevalehe otsust veel ei tea.

Perioodika kojukanne maapiirkonnas tuleb enamasti päeval, sest lehte ei loeta selle uudisväärtuse pärast, vaid meelelahutuslikult või täiendava informatsioonina pärastlõunal, kui tuled töölt koju või oled maatööd lõpetanud.

Ega meie huvi pole kuidagi seda hinnatõusu teha. Mida rohkem on meil vedada, seda madalam hind on. Meie hinnakokkulepped sõltuvad mahust. Kui maht säilib või suureneb, siis see hind peaks olema soodsam. Väljakäidud number ehk natuke enam kui 20-protsendiline hinnatõus on hetkeseis, kuna mahud on aegade jooksul tugevasti langenud.

Maakonnalehed kaotasid tellijaid, kui hommikukohvi kõrvale ei saanud värsket ajalehte, sest neid ei toodud varakult kätte.

Linnades on teisiti ja seal tahaks mõned inimesed hommikul lehti. Linnades on veel paar aastat kindlasti hommikune kanne. Hajapiirkonnas ikka ei jõua hommikul kella 7–8ks kõigile posti koju toimetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles