Aerofloti juht nõuab Venemaa lennunduse kaitseks riiklikku protektsionismi (1)

PM Majandus
Copy
Aerofloti Airbus A320-200.
Aerofloti Airbus A320-200. Foto: Maxim Shemetov

Venemaa riigi kontrolli all oleva lennufirma Aeroflot juht kutsus intervjuus Venemaa uudisteagentuurile RBC riigi valitsust üles toetama kodumaist lennundussektorit.

Aerofloti tegevjuht Sergei Aleksandrovski ütles intervjuus, et on «oluline, et riik tasakaalustaks Venemaa ja rahvusvaheliste lennuettevõtjate huve. Nimelt on ilmselge, et välismaistel lennuettevõtjatel on nüüd nendes tingimustes palju rohkem võimalusi ja eeliseid».

Vene lennufirmad lõpetasid lendamise enamikku välismaa sihtkohtadesse pärast seda, kui lääneriigid kehtestasid enneolematud sanktsioonid, sealhulgas lennukeelud Venemaa lennuettevõtjatele, pärast seda, kui Moskva saatis 24. veebruaril Ukrainasse kümneid tuhandeid sõdureid. Säilinud on lennuliinid Türki ja Lähis-Ida riikidesse, mis on Venemaa turistide seas populaarsed.

Aleksandrovski sõnul on konkurendid, sealhulgas Turkish Airlines ja Emirates, saanud olukorrast kõige rohkem kasu ja kutsus üles rakendama mõningast riiklikku protektsionismi, et kaitsta kodumaist lennundust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles