Leedus on külmutatud 87 miljonit eurot Vene ja Valgevene ettevõtete raha

BNS
Copy
Leedu lipp.
Leedu lipp. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Leedus on hetkel külmutatud 77,88 miljonit eurot Venemaa ja 9,46 miljonit USA dollarit (8,9 miljonit eurot) Valgevene ettevõtete raha, teatas kolmapäeval Leedu siseministeerium viitega rahakuritegude uurimise teenistuse andmetele.

Teenistus on kohaldanud 20. detsembri seisuga sanktsioone 16 juriidilise ja eraisiku suhtes: külmutatud on üheksa Venemaa ettevõtte ning kuue Valgevene ettevõtte ja ühe eraisiku raha.

Rahakuritegude uurimise teenistuse teatel on Venemaa ettevõtete kontodel on kokku külmutatud rohkem kui 42,97 miljonit eurot ja 1,78 miljonit USA dollarit ning sissetulevate külmutatud rahaliste vahendite kogusumma, mille saatjad on Euroopa Liidu sanktsioonide all, on 1,45 miljonit eurot, 1,32 miljonit USA dollarit ja umbes 215 000 Vene rubla.

Valgevene ettevõtete ja eraisikute kontodel külmutati vahendeid kokku 34,91 miljoni euro ja 7,68 miljoni USA dollari väärtuses.

16 sanktsioonide alla sattunud ettevõtte hulgas on Inter RAO Lietuva, Lifosa, Eurochem Logistics International, PhosAgro Baltic, Vydmantai Wind Park, IDS Borjomi Europe jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles