Bolti kasutajate arv Eestis kasvas jõudsalt

BNS
Copy
Bolt takso.
Bolt takso. Foto: Sander Ilvest

Bolti sõidujagamisteenuse sõitude koguarv Eestis kasvas võrreldes 2021. aastaga 57 protsenti ning uusi kasutajaid lisandus 29 protsenti.

Bolti sõiduteenuse aktiivseim kasutaja tegi 897 sõitu ehk taksosse istus ta vähemalt kaks korda päevas. Bolti koduloomadega reisimise vōimalust kasutas üks klient 530 korda aastas, et koos lemmikuga Tallinnas sõita. Samas Maltal sõitis kõige aktiivsem kasutaja taksoga 2146 korda ehk ligi kuus korda päevas, teatas Bolt.

Kõige pikem ühekordne sõit Eestis Boltiga oli 175 kilomeetrit, ent keskmiselt sõidavad eestimaalased taksoga 5,6 kilomeetri pikkuseid vahemaid. Eesti populaarseim lähte- ja sihtkoht on Tallinna Lennujaam, Võrus aga Kuperjanovi jalaväepataljon, Narvas Astri keskus, Jõhvis Pargi keskus, Rakveres Põhjakeskus, Valgas Pühajärve rand ning Tartus, Pärnus, Haapsalus, Kuressaares ja Viljandis bussi- või raudteejaam.

Bolt Foodi kullerid toimetavad kõige tihedamini klientidele aga kebabitortillasid, juustuburgereid, friikartuleid ja pitsat. Traditsiooniliste kiirtoitude kõrval on populaarsed ka sushi, pasta, aasiapärased road ja erinevad taimsed valikud. Kõige enam tellivad inimesed süüa kella 16 paiku ja kõige kallim tellimus 2022. aastal oli 675 euro väärtuses.

Bolti elektriliste tõuke- ja jalgratastega sõideti märtsist detsembrini Eestis ligi 8 miljonit kilomeetrit ehk sama palju kui 400 sõiduautot aastas keskmiselt. Tõukerataste kasutajate hulk suurenes Eestis kolmandiku võrra. Kõige pikem sõit, mis Bolti tõukerattaga sel hooajal tehti, oli 45,8 kilomeetrit ja ühe kasutaja läbitud suurim kilometraaž aasta jooksul kokku oli 2862 kilomeetrit, millega jōuaks Tallinnast Rooma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles