Mis juhtub, kui jõuluralli jääb ära? (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kas jõuluralli jõuab ka Wall Streetile? Kui ei, siis ei maksa tulevalt börsiaastalt palju oodata
Kas jõuluralli jõuab ka Wall Streetile? Kui ei, siis ei maksa tulevalt börsiaastalt palju oodata Foto: Reuters/ScanPix

Reedest alates oleks pidanud USA aktisaturul algama jõuluralli. Kuid mis juhtub, kui seda ei tule?

USA aktsiad on 75% tõenäosusega tõusnud detsembri viimasel viiel ja jaanuari kahel esimesel börsipäeval, märkis CFRA Research. Kas jõuluralli toimus, selgub alles 2023. aasta teisel börsipäeval, mis peaks näitama, kas sellel perioodil börs tõusis või mitte.

Stock Traders Almanaci andmetel on S&P 500 aktsiaindeks tõusnud alates 1969. aastast jõulurallil keskmiselt 1,3%. LPL Financial leidis andmetes kuni 1950. aastani tuhnides, et kui september jääb jõulurallita, siis järgneva aasta aktsiaturu tootlus on alla keskmise, kirjutab Reuters.

Jõuluralli puudumise järel on aktsiaturg tõusnud järgmisel aastal keskmiselt vaid 4,1%. Kui jõuluralli toimus, on keskmine aastatõus ulatunud 10,9%ni. 

Ka jaanuar võtab värvi jõulurallist või selle puudumisest. Ilma jõulurallita on jaanuari keskmine tootlius -0,3%, koos ralliga +1,3%.

«Kui ikka jõulurallit ei tule, siis tähendab see tavaliselt, et turul on mingi jama,» ütles Truist Advisory Services kaasinvesteerimisjuht Keith Lerner. «Negatiivne suhtumine ei muutu seoses aastanumbri muutumisega.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles