Lõuna-Korea tühistas täiskasvanuid aastaid ahistanud keelu

PM Majandus
Copy
Seksnukkude tehas Hiinas.
Seksnukkude tehas Hiinas. Foto: ALY SONG / REUTERS

Lõuna-Korea ametnikud tühistasid täiskasvanutele mõeldud seksnukkude impordikeelu.

Otsus sündis pärast aastaid kestnud arutelu selle üle, kas valitsus sekkus inimeste eraellu.

Korea tolliamet teatas, et läbivaadatud juhised lubavad täiskasvanukujulisi nukke tolli kaudu läbi viia, kuid alaealisi meenutavad lapselaadsed nukud on endiselt keelatud, teatas BBC.

Seksnukud pole Lõuna-Koreas illegaalsed. Alates 2018. aastast on neid aga tollis konfiskeeritud tuhandeid.

Ametnikud blokeerisid elusuuruses seksnukkude impordi seaduse alusel, mis piirab kaupu, mida peetakse Lõuna-Korea traditsioone ja avalikku moraali kahjustavaks.

Esialgu andsid importijad oma kaebused kohtusse, paludes keeld tühistada ja nukkud tollis vabastada. Nad ütlesid, et tooted ei kahjusta inimväärikust.

Riigikohus jättis 2019. aastal jõusse otsuse, mille järgi seksnukke kasutatakse isiklikuks tarbeks ja need kuuluvad pornograafiaga samasse kategooriasse, mis on rangelt reguleeritud, kuid seaduslik.

Ligi veerand miljonit inimest kirjutas aga alla petitsioonile nende nukkude Lõuna-Koreasse importimise peatamiseks. Petitsiooni tundmatu autor ütles, et nukud võivad kaasa tuua seksuaalkuritegude sagenemise.

Asi lahenes, kui tolliametnikud otsustasid keelu tühistada. Nad ütlesid avalduses, et otsus tehti pärast hiljutiste kohtuotsuste ja asjaomaste valitsusasutuste, sealhulgas soolise võrdõiguslikkuse ja perekonnaministeeriumi arvamuste läbivaatamist.

Otsus võimaldab ka importijatel oma tooteid valitsuse valdusest välja tuua. Tolliametnikud ütlesid, et neil on endiselt tõenäoliselt käes enam kui 1000 seksnukku, mis olid jõudnud Lõuna-Koreasse viimase nelja aasta jooksul.

Kuid tolliametnikud ütlesid, et nad keelavad pärisinimestele, näiteks kuulsustele sarnanevate seksnukkude müügi.

On ebaselge, kas müügikeeld kehtib ka kodumaal valmistatud seksinukkudele, mis näevad välja nagu alaealised, sest sellised piirangud kehtivad Austraalias, Ühendkuningriigis ja USA-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles