Rail Baltic otsib Ülemiste terminali aladele projekteerijat

BNS
Copy
Tallinna Tehnikaülikooli transpordiprofessor Dago Antov Rail Baltica tulevase terminali asukohas, Ülemiste raudteejaama lähedal.
Tallinna Tehnikaülikooli transpordiprofessor Dago Antov Rail Baltica tulevase terminali asukohas, Ülemiste raudteejaama lähedal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix

OÜ Rail Baltic Estonia kuulutas välja hanke Rail Balticu Ülemiste reisiterminali põhjapoolsete välialade projekteerimiseks. Hanke eeldatav maksumus on 455 000 eurot.

Projekteerimise peatöövõtja ülesandeks on Zaha Hadid Architectsi koostatud projektlahenduse pinnalt koostada Ülemiste reisiterminali uus projektlahendus põhjapoolsetele välialadele, kuhu muu hulgas kuuluvad teed ja tänavad, trammitee ümberehitus, põhiväljak, bussijaam ja autoparklad, selgub hanke alusdokumentidest.

Rail Balticu ühisterminal hakkab teenindama nii Ülemiste jaamast alguse saavaid kui ka jaama läbivaid rongiliine, samuti linna- ja maakonna bussiliine. Zaha Hadidi eelprojektiga on leitud lahendus ka terminalihoone lähiümbrusele ja avalikule ruumile, mille tulemusena hakkab Peterburi tee ja Suur-Sõjamäe tee vahel olema maa-alune väljak, pakkudes uue ühenduse jalakäijatele ja kergliiklusele.

Hankelepingu kestus on kaheksa kuud, pakkumusi saab esitada 26. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles