Turistide tavad Eestis aastavahetuse tähistamisel on muutunud

PM Majandus
Copy
Pöördsild ja reisilaev Tallinna Sadamas.
Pöördsild ja reisilaev Tallinna Sadamas. Foto: Tairo Lutter / Scanpix

Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu tegevjuht Merike Hallik ütles, et turistid eelistavad pidada aastavahetuspidusid pigem restoranis. Keegi enam mitmeks päevaks suure grupiga hotelli ööbima ei jää.

Turismiettevõtete jaoks on tavaliselt just talviste pühade aeg olnud üks töörohkemaid, kirjutab ajaleht Pealinn. Hallik lisas, et tänavusel aastavahetusel annavad tooni individuaalturistid. Rühmi peaaegu enam polegi.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuhi Killu Maidla hinnangul on hotellide olukord eelmise aasta võrreldes siiski parem. «Selle aasta detsember on Tallinna hotellidele võrreldes eelmise kahe aastaga olnud ikka võrreldamatult töine ja tegus. Kuigi turistide hulk jääb veel kaugele maha kriisieelsest ajast, on siiski märgatavalt näha elavnemist,» ütles Maidla.

Turiste on meile tulnud ja tulemas ennekõike Soomest ja Lätist, aga ka kaugematest riikidest. Venemaalt arusaadavatel põhjustel praegu turiste ei oodata, aga ükski hotell pole seetõttu pidanud uksi kinni panema. «Tallinna jõuluturg on Euroopas kõrgelt hinnatud ja vanalinn koos jõuluturu ja jõuluaegsete kaunistustega ning selle aasta lumerohkusega mõjub kahtlemata kui jõulumuinasjutt,» ütles Maidla.

Venelastele asendus Soomest

Merike Hallik lausus, et kuna Vene turiste sel aastal pole, on hakatud otsima neile asendust. Paljud Ida-Virumaa hotellid on pöördunud soomlastest partnerite poole, et saada Soome turiste. Suur osa soomlastest on käinud küll palju Tallinnas, aga nüüd kutsutakse neid ka Virumaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles