Meediamogul Bloomberg plaanib WSJ omaniku või Washington Posti ostmist

PM Majandus
Copy
Michael Bloomberg.
Michael Bloomberg. Foto: RS/MPI/Capital Pictures

Miljardär ja finantsuudiste agentuuri Bloomberg asutaja kavatseb oma meediaimpeeriumi laiendada.

Endine New Yorgi linnapea ja finantsuudiste agentuuri Bloomberg asutaja Michael Bloomberg kaalub uudisteväljaande Axios andmetel meediatehingut, mis täideviimise korral moodustuks täielikult turgu valitsev finantsmeediakontsern.

Miljardärist Bloomberg on väljendanud huvi kas Dow Jonesi, mis omab The Wall Street Journali, või The Washington Posti ostmise vastu, ütles Bloombergile lähedal seisev nimetu allikas Axiosele.

Dow Jones annab muu hulgas välja ühte kõige tuntumat ja usaldusväärsemat USA finantsajakirja The Wall Street Journal ja omab ka veebilehte MarketWatch.

Michael Bloombergil on väidetavalt tihedad sidemed Rupert Murdochiga, kes on Dow Jonesi emaettevõtte News Corp omanik. Axiosega rääkinud allika sõnul ei ole Bloomberg siiski veel Murdochile oma ostukavatsustest rääkinud.

Axiose allika sõnul on Bloomberg kaalunud lehe omamise ideed, peamiselt seetõttu, et ta loodab seda siduda Bloomberg Newsiga. Selle tulemusel tekkiv finantsmeedia hiiglane oleks New York Timesi suur konkurent.

Michael Bloomberg sai USAs tuntuks tema nime kandva meediaettevõtte asutajana ja New Yorgi kauaaegse linnapeana, olles aastatel 2002 kuni 2013 kolm järjestikust ametiaega linnapea. Bloombergi varanduse väärtus on Forbesi hinnangul veidi alla 77 miljardi dollari ehk umbes 72 miljardi euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles