Kohtla-Järvel ja Jõhvis kallineb jaanuaris toasooja hind

BNS
Copy
Kohtla-Järvel ja Jõhvis tõuseb toasoe hind 11,5 protsenti.
Kohtla-Järvel ja Jõhvis tõuseb toasoe hind 11,5 protsenti. Foto: McPHOTO via www.imago-images.de

Konkurentsiamet andis loa tõsta Kohtla-Järvel ja Jõhvis alates järgmise aasta 21. jaanuarist kaugkütte hinda 11,5 protsenti, kirjutab Põhjarannik.

Soojuse uus piirhind Kohtla-Järve Ahtme, Järve ja Sompa linnaosa, Jõhvi linna ja valla ning Tammiku asula ja Jõhvi küla ühendatud võrgupiirkonnas on alates järgmise aasta 21. jaanuarist 61,71 eurot megavatt-tunni kohta ilma käibemaksuta. Praegune hind on 53,54 eurot, mis püsinud mitmeid aastaid.

Seda piirkonda kaugküttega varustava firma Gren Viru juhatuse liikme Andres Klaasmäe sõnul on hinnatõus tingitud põhiliselt sellest, et soojusenergiat tootva VKG Energia tootmiskulud on tõusnud. «Käesolev hinnatõus on tingitud ainult sellest, et VKG Energia tõstab konkurentsiametiga kooskõlastatult meile müüdava soojusenergia hinda,» ütles ta.

Klaasmägi lisas, et uus hind on endiselt üks madalamaid Eestis. VKG Energia kasutab soojusenergia tootmisel kütusena põlevkiviõli tootmisel eralduvat uttegaasi.

Tänavu novembris müüs Viru Keemia Grupp Kohtla-Järve ja Jõhvi piirkonda kaugküttega varustava tütarettevõtte VKG Soojus rahvusvahelisele kontsernile Gren. Selle tehinguga sai Gren endale 164 kilomeetri pikkuse kaugküttevõrgu, mida mööda jõuab soojus Kohtla-Järve, Ahtme, Sompa ja Jõhvi piirkonna elanike ning äride ja asutusteni. Lisaks ka 2011. aastal Ahtmes valminud tipu- ja reservkatlamaja, mis kasutab soojuse tootmiseks gaasi, kuid mille käivitamiseks tekib vajadus harva.

VKG Soojus taotles aasta alguses konkurentsiametilt uueks hinnaks 68,35 eurot käibemaksuta, kuid ei saanud nii suureks hinnatõusuks nõusolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles