Putin ennustab Vene majandusele üllatuslikult väikest langust (1)

Erkki Erilaid
Copy
President Vladimir Putin eilsel pressikonverentsil Kremlis.
President Vladimir Putin eilsel pressikonverentsil Kremlis. Foto: Vladimir Gerdo

Putini hinnangul läheb Venemaal paremini kui mitmetel teistel suurtel tööstusriikidel ja majandus langeb lõppeval aastal vaid 2,5 protsenti.

Venemaa president Vladimir Putin teatas neljapäeval pressikonverentsil, et Venemaa majandus toimib paremini kui paljudel G20 riikidel. «Vaatamata Venemaa kokkuvarisemise, laostumise ja majanduskatastroofi ennustustele pole midagi sellist juhtunud,» vahendas Putini sõnu TASS.

«Venemaa näitab enesekindlalt palju paremaid näitajaid kui paljudes suurtes tööstusriikides. See kehtib nii peamiste makromajanduslike näitajate kui ka sisemajanduse mahu kohta,» ütles ta.

Putin tõdes siiski, et SKT on veidi langenud. «Meie ja rahvusvaheliste ekspertide hiljutise hinnangu kohaselt ulatub majanduslangus aasta lõpus 2,9 protsendini, kuid nüüd arvatakse, et see võib tulla ka kõigest 2,5 protsenti,» sõnas Putin.

Putin märkis ka, et Venemaa töötuse määr püsib 3,8-3,9% ringis. «Tööturg on stabiilne, nagu ka riigi rahandus. Ka siin pole murettekitavaid hetki. See kõik pole aga taevast alla kukkunud, vaid valitsuse, piirkondlike meeskondade, ettevõtluse ja üleüldise meeleolu tulemus,» selgitas ta.

Erinevad lääne analüütikud prognoosisid sügisel, et Vene majandus kukub tänavu 4 protsenti, kuid nüüd kaldutakse pigem arvama, et majanduslangus jääb pigem alla kolme protsendi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles