Pühade eel on bussipiletitega kitsas käes

Erkki Erilaid
Copy
Lux Expressi masinad Masina tänaval
Lux Expressi masinad Masina tänaval Foto: Taavi Sepp

Pühade eel napib bussipileteid. Vedajad teevad olukorra leevendamiseks lisareise ja toovad liinidele suuremad bussid.

MK Autobussi veokorraldaja Tair Teder märkis, et Tallinna-Tartu vahel väljuvatele reisidele enam pileteid saada peaaegu pole. «Ka teistele liinidele on õhtuks enamik pileteid juba välja müüdud, panime liinidele küll suuremad bussid, kuid ka lisakohad lähevad kiiresti,» märkis ta.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos rääkis, et pühade-eelsel ajal toimub inimeste reisimine eelkõige Tallinnast välja. «Kõige populaarsemad suunad on olnud Tallinn-Kuressaare ja Tallinn-Võru,» lausus ta. «Oleme terve selle nädala jooksul teinud lisareise Tallinnast Tartusse, alates neljapäevast ka Tallinnast Pärnusse. Reedel väljub meil Tallinnast Tartu poole neli täiendavat bussi üle 200 istekohaga ja õhtustele väljumistele on praegu ka veel vabu istekohti saadaval. Tallinn-Pärnu suunal väljub meil täna 2 täiendavat bussi üle 100 istekohaga. Kogu meie bussipark on täna sõidus ning oleme kaasanud ka meie tellimusveo ettevõtte Lux Charteri busse.»

Tänaste piletimüügi andmete põhjal lisab Lux Express täiendavaid reise müüki ka laupäevaks, 24. detsembriks Tallinnast Tartu ja Pärnu suunas. Samuti tehakse lisareise pühade viimasel päeval, 26. detsembril Tartust ja Pärnust tagasi Tallinna suunas.

«Kindlasti soovitame reisihuvilistel piletimüügikeskkondadel luxexpress.eu ja tpilet.ee silma peal hoida – kuigi inimesed on piletid pikalt ette ostnud, tuleb üsna ohtralt ette ka juba ostetud piletite tagastamisi, mis võimaldab meil vabanenud kohad uuesti müüki panna,» ütles Roos.

Hansabussi tegevjuhi Indrek Halliste on neil näiteks täna välja müüdud Tallinnast kell 13:00 väljuv buss Viljandi (liin 375). «Teistel täna Viljandist, Tartust, Tallinnast väljuvatel liinidel on täituvus alla 40 protsendi. Täna sõidavad liinidel vähemalt 49-kohalised bussid,» märkis Halliste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles